Verdachte schietpartij wil niet meewerken aan nieuw psychiatrisch onderzoek

Geschreven door Redactie

Een 20-jarige verdachte van een schietpartij bij basisschool de Hasselbraam in Almere, wil niet meewerken aan een nieuw psychiatrisch onderzoek. "Ik ben misschien een crimineel, maar niet gek", zei hij tijdens de zitting. De man is eerder onderzocht, maar de rechtbank heeft woensdag bepaald dat de man opnieuw onderzocht moet worden.  

De schietpartij zorgde vorige zomer voor veel beroering in de buurt, omdat deze rond 15:00 uur voor een basisschool plaatsvond. De schoolkinderen werden op dat moment opgehaald door hun ouders. De verdachte zou uit zijn auto zijn gestapt en een andere man hebben beschoten. Die raakte gewond. De verdachte reed vervolgens met gierende banden weg. Later werd de vluchtauto gelinkt aan de verdachte.

Zwijgrecht
De Almeerder ontkent dat hij de schutter is. Hij zegt dat hij die bewuste dag niet in de buurt van de basisschool is geweest. Hij wilde geen uitleg geven waar hij dan wel was en aan wie hij zijn auto had uitgeleend. Verder beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

De zus van de verdachte heeft gezegd dat haar broer de schutter was, zo zei de aanklager. Dat zou blijken uit tapgesprekken. Later trok de zus haar verklaring in. De verdachte verschijnt op 3 april opnieuw voor de rechter. 

Onze Ambassadeurs