Op zoek naar oplossing voor arme scholieren

Geschreven door Redactie

Alle Almeerse scholieren moeten over een laptop kunnen beschikken, ook als hun ouders dat niet kunnen betalen. Dat zei wethouder Jerzy Soetekouw donderdagavond tijdens de politieke markt. Over twee weken gaat hij hierover praten met de besturen van middelbare scholen.

Het Fonds Bijzondere Noden Almere luidde eind vorig jaar de noodklok omdat het geld bijna op was. Het Fonds biedt hulp aan ouders van schoolgaande kinderen door middel van een eenmalige bijdrage voor belangrijke zaken. Tot eind november deden ruim 400 inwoners een beroep op het fonds.

De stichting trok aan de bel omdat de reguliere subsidie van 75.000 euro op was. De gemeente besloot daarom 31.000 euro extra te geven. Ruim de helft van de subsidie gaat volgens de stichting naar laptops, een kwart naar fietsen. Eind maart wordt het duidelijk wat wethouder Soetekouw en schoolbesturen hebben afgesproken.