Leerling-handhavers gaan stage lopen in de bus

Geschreven door Redactie

Het MBO College Almere gaat samenwerken met busbedrijf Keolis voor het opleiden van handhavers. Afgesproken is dat handhavers-in-opleiding de komende jaren stage mogen lopen op de bus. Keolis verzorgt onder de naam AllGo ook het openbaar vervoer in Almere. 

De stage is bedoeld voor leerlingen van de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid (HTV). Tijdens deze opleiding zullen de studenten voor een periode van 23 weken hetzelfde werk doen als de professionele Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (boa's) van Keolis. Dit betekent dat ze toezicht gaan houden op de veiligheid, service gaan verlenen en controles uitvoeren. Studenten worden tijdens de stage gekoppeld aan een praktijkleermeester.

Volgens het MBO-college komen er steeds meer banen voor boa's in het openbaar vervoer. De school denkt dat de leerlingen dankzij de praktijkstage in de eigen regio snel kunnen doorstromen naar een betaalde baan.

Onze krant nog niet ontvangen?