Aktief Bloemsierkunst eerste gecertificeerde duurzame bloemist in Almere!

Geschreven door Redactie

Aktief Bloemsierkunst in Danswijk is de eerste bloemist in Almere die is gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. De inspanningen van deze jonge ondernemers op het gebied van duurzaam ondernemen zijn beloond met de zilveren status. Vrijdag 7 juni werd het certificaat officieel overhandigd door wethouder duurzaamheid Jan Hoek.

In Danswijk bevindt zich de winkel van dé eerste duurzame bloemist van Almere. Wanneer je door de straat rijdt valt de vrolijke buitenpresentatie direct op. Eenmaal voor de deur wordt de neus geprikkeld door de overdaad aan bloemengeuren die je tegemoet komen. Dat is één van de voordelen van het werken met dagverse A1 kwaliteit bloemen, laat Nicole Gaarlandt weten.

Historie

De bloemenwinkel in Danswijk is in 1995 gestart door de familie Serier. Inmiddels is Aktief Bloemsierkunst een begrip in Almere en niet meer weg te denken. Nicole Gaarlandt is bij de familie als stagiaire begonnen in het vak van de bloemsierkunst. 

De familie Serier heeft in december 2015 besloten om Aktief Bloemsierkunst in Almere over te dragen aan Nicole en daarmee is haar droom en haar passie uitgekomen. Van jongs af wist ik Nicole al wat ze wilde…. bloemstyliste in haar eigen bloemenwinkel! Ze heeft verschillende technieken geleerd, veel kennis en ervaring opgedaan in de bloemenbranche en in meerdere winkels gewerkt. Met Aktief Bloemsierkunst past ze nu al ruim vier jaar haar vakkennis, creativiteit en liefde voor bloemen en planten toe in haar eigen winkel. 

Inmiddels werkt Nicole samen met haar partner in de winkel, daarbij worden zij dagelijks ondersteund door een aantal super enthousiaste bloemstylistes.

Passie voor bloemen én mensen

Iedere dag worden er A1 kwaliteit bloemen ingekocht op de veiling in Aalsmeer. Door alleen maar gebruik te maken van (duurzame) A1 bloemen is de klant verzekerd van langdurig plezier! Dat haar klanten ook echt plezier hebben van hun aankoop vindt Nicole erg belangrijk! Naast haar passie voor bloemen heeft ze namelijk ook de passie om mensen blij te maken. Wanneer er een klant de winkel binnenloopt wordt er altijd begonnen met een kopje koffie of thee. Ze maakt even kennis met de mensen en probeert het verhaal achter de bos bloemen duidelijk te krijgen. Met deze informatie geeft ze een advies en gaat de klant met een gevoel van geluk de winkel uit.

Barometer Duurzame Bloemist

Met het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ toont Aktief Bloemsierkunst aan dat zij oog heeft voor de maatschappij waarin zij actief is en daarom duurzaam onderneemt. Dit doet de bloemist door een duurzamere bedrijfsvoering en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten. Afhankelijk van het inkooppercentage duurzamere bloemen en planten en het aantal punten dat wordt behaald op de bedrijfsvoering, wordt een bloemist gecertificeerd op het bronzen, zilveren of gouden niveau van de Barometer.

De uitdaging voor Nicole is om het komende jaar 14% meer duurzamere bloemen of planten te verkopen. Wanneer zij dat voor elkaar krijgt dan zal haar de Gouden status worden toegekend. Aktief Bloemsierkunst vindt veranderingen op het gebied van duurzaamheid noodzakelijk, alle beetjes helpen de aarde!


Wil je meer weten over onze eerste duurzame bloemist? Neem dan een kijkje op haar website of ga langs in de gezellige winkel aan de Danslaan 113A.


Onze Ambassadeurs