SP blaast hulplijn nieuw leven in

Geschreven door Redactie

Almeerders met problemen of vragen op het gebied van uitkeringen, huisvesting of zorg kunnen sinds kort terecht bij de gratis hulpdienst van de SP. De partij bood in Almere al eerder hulp aan mensen die in een moeilijke situatie zijn beland en is daar nu opnieuw mee gestart.


De SP merkt dat het voor sommige inwoners steeds moeilijker wordt om procedures te snappen en de juiste loketten te vinden. Mensen zien soms door de bomen het bos niet meer en belanden hierdoor in de problemen. De SP komt deze mensen te hulp. Volgens de partij is de hulpdienst niet politiek bedoeld, maar puur een middel om mensen in nood bij te staan.


Drie vrijwilligers met elk hun eigen vakgebied en ervaring geven gratis advies of proberen mensen door te sturen naar de juiste instantie. De SP benadrukt wel dat er geen juridische hulpverlening wordt geboden.


De hulpdienst is momenteel alleen per e-mail en telefoon te bereiken. De SP wil in de toekomst ook een wekelijks spreekuur in het leven roepen.


De hulpdienst van de SP is overigens ook beschikbaar in Dronten en Noordoostpolder.