Festival LOF: wel zen, niet zweverig

Geschreven door Redactie

Almere is een nieuw festival rijker: LOF. Die drie letters staan voor Lichaam en geest, Ontdekken in de natuur en Feest en flow.

Zaterdagmiddag- en avond kwamen een kleine honderd mensen naar het festival bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders.

"Het is ontstaan uit de gedachte dat het fijn is om de natuur eens op een andere manier te beleven", legt Daniëlle Petter van Stad en Natuur uit. "Bij het natuurbelevingscentrum doen we veel aan educatie en voorlichting. Gewoon genieten van en ontspannen in de natuur, daar is deze dag voor bedoeld."

Koerikoeloem

Onder het motto 'wel zen, niet zweverig' konden festivalgangers deelnemen aan verschillende activiteiten zoals yoga, meditatie, thee-proeverijen en creatieve workshops. Ook was er bijzondere muziek, deels gemaakt door de natuur zelf: 'Koerikoeloem', een klankkapel bestaande uit acht windharpen. Om geluidsoverlast te beperken werd er veel gebruik gemaakt van koptelefoons, onder meer tijdens de 'silent disco'.

Midzomernacht

Festival LOF is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad en Natuur Almere en Almere City Marketing. De bedoeling is om volgend jaar een tweede editie te organiseren. Als datum denkt Petter aan een speciale dag: "Tijdens midzomernacht, dat zou mooi zijn."

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.