Wilders had bekering Van Klaveren nooit verwacht

Geschreven door Redactie

PVV-leider Geert Wilders had nooit verwacht dat ex-PVV-Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere zich tot de islam zou bekeren. ,,Alsof een vegetariër in een slachthuis gaat werken", zo reageert Wilders op de stap van de politicus die vijf jaar geleden de PVV verliet.

"Wat een verhaal, hè? Ik heb daar eigenlijk geen woorden voor'', zegt Wilders tegen het ANP. Als Van Klaveren nog bij de PVV was geweest, had hij wel meteen moeten vertrekken, maakte Wilders duidelijk.

Van Klaveren maakte maandag bekend dat hij zijn christelijke geloof vaarwel heeft gezegd en moslim is geworden. Toen hij een kritisch boek over de islam wilde schrijven, ontdekte hij zaken die zijn visie op de islam deden wankelen.

Van Klaveren zat van 2010 tot 2014 voor de PVV in de Tweede Kamer. In maart 2014 schoof Wilders Van Klaveren bij Omroep Flevoland naar voren als burgemeesterskandidaat voor Almere. Vlak daarna verliet Van Klaveren de PVV vanwege de 'minder Marokkanen'-uitspraak van Wilders.