Overlast in centrum door drugsverslaafden

Geschreven door Redactie

Bewoners en ondernemers in het centrum van Almere hebben steeds meer last van rondhangende drank- en drugsverslaafden. Het gaat om overlast in de Schoutstraat en de Marktmeesterstraat, vlak achter de Grote Markt.   

De Almeerse VVD-fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders om maatregelen. Volgens Ulysse Ellian van de VVD wordt de overlast versterkt door de uitbreiding van de nachtwinkel Ally Kiosk, de nabijheid van het Leger des Heils en verslavingszorg Kwintes. De VVD pleit onder meer voor extra cameratoezicht. 

"Ik heb met verschillende ondernemers hier gesproken en ik heb veel signalen gekregen van overlast", aldus Ellian. "Dan moet je denken aan drank- en drugsoverlast, rondhangende personen, maar ook intimiderend gedrag. Dat leidt ertoe dat ondernemers en voorbijgangers zich erg onveilig voelen." De kwestie wordt donderdagavond door de gemeenteraad besproken.  

Ruim een jaar geleden waren er ook veel klachten over overlast in de omgeving van station Almere Centrum. Door verschillende maatregelen gaat het daar nu veel beter volgens Ellian.

Onze Ambassadeurs