Audiotour door het Kotterbos als Ode aan het Landschap

Foto: Erna Koelman

In de Oostvaardersplassen zijn vanaf vandaag twee volledig nieuwe en corona-proof audiotours beschikbaar gesteld.

Gratis en op eigen gelegenheid te wandelen met behulp van een app. Deze wandelingen zijn gecreëerd in het kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’.

Het Nederlandse landschap wordt dit jaar extra in de schijnwerpers gezet. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en het Nationale Parken Bureau bedachten samen de app ‘Meesterwerk Nederlands Landschap’, die 11 mei is gelanceerd met een live uitzending vanuit Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Met het thema ‘Ode aan het landschap’ wordt het heden, verleden en vooral de toekomst van het landschap in de spotlights gezet. Deze begrippen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en houden ons als mens bezig in het leven. Het landschap is continu in beweging door klimaatverandering, een stijgende zeespiegel en het ingrijpen van de mens. Voor de mens liggen er de uitdagingen om in het landschap te kunnen blijven leven. Mooie onderwerpen om eens bij stil te staan. Daarom worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals twee nieuwe audiotours in het Oostvaardersplassengebied. Tijdens deze tour zijn naast informatie en poëzie ook foto’s en landschapsschilderijen van Hollandse meesters te bewonderen via de app.

Tour Kotterbos – Start Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

De tour: ‘Oostvaardersplassen Almere, Ode aan het Landschap’ is 7,5 kilometer lang en leert de wandelaar in beeld en geluid van alles over de landschappen en dieren die je onderweg tegenkomt. Van het relatief jonge polderbos en de vogelrijke natuur tot de poelen en de Natuurboulevard met zijn bijzondere begroeiing en bewoners. Op verschillende plekken worden wandelaars uitgenodigd om even stil te staan bij alles wat zij zien en horen. Deze tour kan je vinden op Oostvaardersplassen Almere - Ode aan het Landschap

Tour Oostvaardersveld – Start Buitencentrum Oostvaardersplassen

De tour: ‘Nationaal Park Nieuw Land: De wondere wereld van de Oostvaardersplassen’ is 7 km lang en biedt tal van informatie, foto’s en een quiz. Aan bod komen onder andere de geschiedenis, het heden en de toekomst van het gebied en diverse informatie over fauna en flora. Deze tour kan je vinden op Nationaal Park Nieuw Land: De wondere wereld van de Oostvaardersplassen

De tour is op eigen tempo te wandelen en biedt diverse uitkijk- en rustpunten. Onder de titel: ‘Nationaal Park Nieuw Land: de wonder wereld van de Oostvaardersplassen’ en ‘Oostvaardersplassen Almere, Ode aan het Landschap’ zijn de tours terug te vinden in de izi.TRAVEL app. Deze app is te downloaden via de Google Play Store of App Store.

Het start- en eindpunt van de tour door het Kotterbos is Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders (Almere) en de tour door het Oostvaardersveld start bij Buitencentrum Oostvaardersplassen (Lelystad).


Onze Ambassadeurs