Zeven nieuwe coronagevallen getest in Flevoland

Geschreven door Redactie

Het aantal positief geteste coronapatiënten in Flevoland is opgelopen tot 57. Dat zijn er zeven meer dan zaterdag, blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM.

De meeste gevallen zijn in Lelystad. Daar is nu bij 19 mensen vastgesteld dat ze het nieuwe coronavirus hebben. Almere volgt met 14 gevallen, in Dronten zijn het er tien.

Landelijk zijn er nu 4204 positief geteste coronapatiënten. Dat zijn er 573 meer dan zaterdag. Het aantal mensen dat is overleden aan de ziekte, is met 43 opgelopen tot 179. De jongste overledene is 57 jaar.

Het RIVM wijst erop dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Onze Ambassadeurs