Hoe gezond is nagellak eigenlijk?

Geschreven door Redactie

Wie wil er geen mooi verzorgde en gelakte nagels in de nieuwste kleuren. Bij elk seizoen horen andere kleuren voor op je nagels. Maar weet je wat er in je nagellak zit? Waarschijnlijk niet..

We kijken naar de kleur, merk en prijs en verder letten we niet op wat erin zit. Maar dit is wel erg belangrijk. In veel nagellak zitten zware chemicaliën. Deze komen via je nagel en nagelriem in je lichaam terecht en kunnen bijvoorbeeld effect hebben op je hormonen.   


Welke stoffen kunnen er zoal in je nagellak zitten?

TPHP
TPHP, of voluit Triphenyl Phosphate, is een hormoon verstorende chemische stof die gebruikt wordt om plastic te maken. De meeste studies die gedaan zijn naar de effecten van TPHP zijn weliswaar uitgevoerd op dieren, maar wel is aangetoond dat TPHP effect heeft op hormoonreceptoren en dat het de geslachtshormonen uit balans kan brengen.

Lood
Lood kan een negatief effect hebben op de hersenen: wie teveel lood binnen krijgt kan onder meer leerproblemen, taalproblemen en gedragsproblemen krijgen.

Lood kom je ook veel tegen in Lippenstift.

Parabenen
Parabenen zijn conserveringsmiddelen en deze stoffen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van tumoren en kunnen leiden tot hormonale problemen.

Xyleen
Deze chemisch stof is afkomstig uit de petroleumindustrie en stoort het centrale zenuwstelsel en zorgt voor irritatie van bv huid, ogen en longen.

Formaldehyde
Formaldehyde is een giftig, kleurloos gas met een hele sterke, onaangename geur die als verharder dient. Formaldehyde kan de ogen, neus en keel irriteren en daarnaast kan er ook hoofdpijn en huidirritatie en op lange termijn zelfs astma optreden. Er is zelfs bewezen dat het kankerverwekkend kan zijn.

Zoya


Als je het bovenstaande leest, kan je dan nog wel je nagels lakken? Ja hoor; de nagellak van Zoya bevat de bovengenoemde en nog vijf andere chemicaliën niet. Hierbij wordt geen concessie gedaan wat betreft de kwaliteit. Zoya is door Woman’s Health Magazine uitgeroepen tot de langst dragende nagellak. De nagellak van Zoya is verkrijgbaar in 150 kleuren. Daarnaast heeft Zoya ook een mini lockset en naked manicure. 


Hoe kan je lang genieten van je nagellak? Hiervoor heb je een mini lockset nodig en een nagellak in een kleur die je mooi vindt.  



Volg de onderstaande stappen voor een mooi en long-lasting resultaat : 

  1. Maak je nagels vetvrij met de remover;
  2. Breng een base coat aan. Deze laag verzorgt je nagels en is een beetje ruw. Hierdoor hecht de volgende laag beter; 
  3. Breng de kleur nagellak aan in 1 of 2 lagen; 
  4. Breng vervolgens de top coat aan; 
  5. Breng als laatste de drops aan op je nagelriemen. Deze drops verzorgen je nagelriemen en lopen over de nagellak. Hierdoor droogt het beter. 
  6. Je kan alle stappen achter elkaar uitvoeren en dan alles 15-20 minuten laten drogen. En dan lang genieten van mooi gelakte nagels. 

Je kunt de producten van Zoya bestellen via https://jolanda.beyuna.eu/


Onze Ambassadeurs