Aftelklok Boombom2022 Stadsbosoogst Almere de wereld over

Geschreven door Redactie

Sinds 4 januari telt Floriade in de binnenstad van Almere af tot de opening van de Expo op 14 april 2022.

Komende 13 februari, om 10.00 uur, is Nature Access onderdeel van het 100-dagen-aftelfeest door de klok te verzetten naar 60 days to Floriade. Op deze vroege zondagochtend maakt Jos Bregman van Nature Access van het verzetten een groen feestje, met thee met zelfgebakken koek (op vertoon van je eigen beker.) En de eerste 20 gaan ook nog eens naar huis met een Boombom2022 Houtcard. Scan de chip in de houtcard en bouw mee aan Boombom2022. Geef de houtcard daarna door en vertel het verhaal. Na afloop fiets of wandel je naar de oorsprong van de houtcard, in het Lumièrepark.

De eerste 500 samples zijn inmiddels de wereld in: ze worden gebruikt bij de bouw van diverse paviljoens op de Floriade, werden een kandelaar voor de Verwondering, dienden als relatiegeschenk voor Collage, maken onderdeel uit van een onderzoek van Aeres Hogeschool en de Gigagieter van Citysenses , staan bij Odin Vliervelden als plantenbak, staan in het gemeentehuis of worden geplaatst als landmark.

Boombom2022 is ook een podium voor allerlei hoogwaardige, innovatieve toepassingen van lokaal hout. Het Groot Nederlands Stadsbos is de grootste producent van hout in Nederland. Dat verdient hoogwaardige toepassing voor gezonde, lokale banen; hout uit het Almeers Stadsbos schept banen voor Almeerders. Boombom2022 toont de eindeloze mogelijkheden, zodat lokale consumenten deze producten ook gaan afnemen.  

Het is nu nog 60 dagen tot de opening van de Floriade. Elke dag staat voor honderd van de zesduizend Boombom2022 Samples die ik wil verspreiden. Je kunt ter plekke ook nog meehelpen een vogelhuisje te bouwen. Natuurlijk zijn die ook gechipt. En ze zijn te koop voor 21 euro.  Je draagt dan bij aan de verdere realisatie van Boombom2022.

Onze Ambassadeurs