BOA redt parkietje Piri

Geschreven door Redactie

De dienst van stadswachter Regillio Macnack kreeg donderdag een andere wending. Toen hij nietsvermoedend bezig was met het labelen van een fout gestalde fiets in Almere Buiten Centrum, kwam er plots een groen-geel grasparkietje op het stuur van de fiets zitten.

"Het parkietje kwam plotseling op ons af toen we fietsen in Buiten Centrum aan het labelen waren", beschrijft Macnack. "Ik zag dat het beestje honger had en het ontzettend koud had. Hij viel bijna in mijn handen in slaap. Daarom hebben we hem naar ons kantoor gebracht, waar we hem de naam Piri hebben gegeven."

Papieren zak
Om Piri veilig naar het kantoor te brengen had Macnack iets nodig om het beestje veilig in te vervoeren. "Ik heb bij de FEBO gevraagd of ze misschien een papieren zak hadden voor Piri. Ze vonden het daar zo grappig dat ze ook gelijk met een schaar aan kwamen zetten om gaatjes in de zak te prikken zodat Piri voldoende zuurstof had", vertelt de Buitengewoon Opsporingsambtenaar. "Onderweg naar het kantoor heb ik een paar keer gekeken hoe het met Piri ging. Binnen enkele minuten lag hij lekker in de zak te slapen."

Liefhebber
Piri had het niet beter kunnen treffen, want Macnack is een echte liefhebber van vogels. "Thuis heb ik meerdere parkieten en kanaries, dus Piri is goed terecht gekomen." Het avontuur is Piri niet in de koude kleren gaan zitten. "Hij was zichtbaar vermoeid en hongerig, want hij at heel makkelijk uit mijn hand. Toen ik hem in het kooitje zette bij de andere vogels, lag hij vrijwel direct te pitten."

Eigenaar
Ondanks dat de stadswachter en Piri inmiddels al een beetje aan elkaar verknocht zijn, is Macnack aan het zoeken naar de eigenaar van het parkietje. "Het beestje mag uiteraard bij mij blijven, maar het zou mooi zijn als iemand zijn eigen parkietje weer terugvindt. De eigenaar mag Piri altijd bij mij ophalen."

Onze Ambassadeurs