D66 en ChristenUnie willen Koningsdag 2022 in Almere

Geschreven door Redactie

D66 en de ChristenUnie willen dat koning Willem-Alexander zijn verjaardag in 2022 in Almere viert. De gemeente zou hem daarvoor wel eerst moeten uitnodigen. De politieke partijen kondigden dit donderdag tijdens de gemeenteraad aan.

D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel: "Sowieso is Koningsdag natuurlijk een heel leuk evenement. En wat een mooie start zou dat zijn voor de Floriade!" Het lijkt ChristenUnie-fractievoorzitter Hans van Dijk fantastisch als de koning op deze feestelijke dag met de trein aankomt in Almere Centrum. "Hij komt dan aan op het volledig vernieuwde en duurzame treinstation. Vervolgens loopt hij over de groene loper naar het festivalterrein van de Floriade. Op het Stadhuisplein presenteren de andere gemeenten van Flevoland zich." 

Voor het laatst in 2006
In 2006 vierde prinses Beatrix, destijds nog koningin Beatrix, Koninginnedag in Flevoland. Ze deed toen Almere en Zeewolde aan. Van Dijk: "Het Koningshuis probeert de viering van Koningsdag zoveel mogelijk te verdelen door het hele land. 2022 is dus best een logisch moment om het weer in Almere te vieren." Van Bemmel vult aan: "De koning doet de officiële opening van de Floriade een dag na Koningsdag. Misschien is het zelfs te combineren."

Onze Ambassadeurs