PvdD-raadslid stapt uit volggroep Floriade

Geschreven door Redactie

Gemeenteraadslid Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren stapt per direct uit de volggroep Floriade Almere. De volggroep bestaat uit een groepje raadsleden die de plannen nauwkeurig volgt. De groep is door de raad aangewezen om een extra vinger aan de pols te houden. Zijn besluit hangt samen met hoe het debat over de Floriade afgelopen donderdag in de gemeenteraad is verlopen.

De Partij voor de Dieren diende samen met een paar andere partijen aan het eind van dit debat een motie van wantrouwen in tegen wethouder Jaap Lodders. De politieke partijen vonden dat de wethouder de gemeenteraad niet tijdig en niet volledig had geïnformeerd over de voortgang van het project. De motie haalde geen meerderheid.

Eind vorig jaar besloten achtereenvolgens de SP en de fractie AP/OPA helemaal niet meer deel te nemen aan de beraadslagingen over de Floriade op de Politieke Markt. De partijen zouden nog wel meedoen met stemmingen in de raadszaal. Zij mengden zich afgelopen donderdag ook in het debat over het al dan niet goed geïnformeerd zijn door het college van burgemeester en wethouders over de voortgang van de Floriade.

De PvdD blijft wel deelnemen aan alle vergaderingen over het project op de Politieke Markt. "Wij blijven onze taken als volksvertegenwoordiger gewoon uitvoeren, maar dat wordt wel lastig als je niet tijdig, niet juist en niet volledig wordt geïnformeerd. Hierdoor is het niet meer mogelijk mijn werk in de volggroep goed uit te voeren", zo laat Luijendijk weten. 

De volggroep Floriade bestaat momenteel uit Roelie Bosch (ChristenUnie), Michael Busby (D66), Jimmy van der Vliet (VVD) en Ruud de Jonge (PvdA). Luijendijk werd na de verkiezingen in maart vorig jaar de voorzitter. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.


 

Onze Ambassadeurs