PVV: 'yo boefjes' bericht tast gezag politie aan

Geschreven door Redactie

De PVV in Almere vindt dat een bericht op social media het gezag van de politie aantast. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De Politie Almere Stad-Haven plaatse vorige week maandag een bericht op Facebook. "Yo boefjes, het wordt echt veel te heet deze week. Zullen we afspreken dat we geen criminele activiteiten plannen tot het weekend ofzo?", zo is te lezen in het bericht. Het bericht leek vooral grappig bedoeld te zijn, en kreeg landelijk veel aandacht.

De PVV vraagt wat het college ervan vindt dat de politie vraagt aan criminelen hun criminele activiteiten even uit te stellen. Volgens de partij is het de taak van de politie om crimineel gedrag te bestrijden. Ze wil nu weten of het college dat ook vindt.

De PVV vindt dat de politie zich niet op deze manier moet uitlaten. De partij wil weten of het college het daarmee eens is.