Werkstraf geëist voor poepsmeer-aanvallen in Vondelpark

Geschreven door Redactie

Een 42-jarige Almeerder ontkende donderdagmorgen voor de rechtbank dat hij poep in het gezicht heeft gesmeerd bij joggende vrouwen in het Vondelpark in Amsterdam. De officier van justitie zag toch voldoende bewijs voor 5 poepsmeer-aanvallen. Zij eiste 240 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Anderhalf jaar geleden kreeg de politie in Amsterdam veel meldingen van vrouwen die tijdens het fietsen of rennen waren aangevallen. Sommige vrouwen waren geslagen en andere vrouwen kregen ontlasting in het gezicht gesmeerd.

De Almeerder is na een incident in het park aangehouden. Hij zat op een bankje. Hij zei tegen de politie dat hij uit was geweest en bij zat te komen. Hij beantwoordde aan het signalement. Na zijn aanhouding waren er geen incidenten meer.

In Almere heeft de verdachte twee jaar geleden ook een incident gehad met ontlasting. Bij een buurvrouw aan de Kruidnagelstraat had hij poep aan de deur gesmeerd. Hij heeft zichzelf ook bevredigd voor de ogen van die buurvrouw.  Die zaak is in onderling overleg opgelost. De Almeerder zou hulp zoeken.

De uitspraak is over twee weken.

Onze Ambassadeurs