Flevolandse scholen scoren gemiddeld op eindtoets

Geschreven door Redactie

De leerlingen van de Flevolandse basisscholen scoren gemiddeld een 7 in de eindtoets in groep 8. Dat is precies het landelijk gemiddelde, en goed voor een gedeelde zesde plek in het jaarlijkse scholenonderzoek van RTL Nieuws. Alleen in Utrecht en Noord-Holland is het gemiddelde cijfer lager.

In de berekeningen is volgens RTL Nieuws rekening gehouden met de samenstelling van scholen. Zo wordt meegewogen als een school meer leerlingen met een achterstand heeft, of juist niet. Voor het gemiddelde cijfer zijn de gegevens van ruim 6.100 basisscholen drie jaar bijgehouden. Het landelijk gemiddelde cijfer is een 7.

Cijfers per school
RTL Nieuws heeft ook de score per school bekendgemaakt. Zo is in Almere het hoogste cijfer voor OBS Het Palet, met een 8,4. De Goede Herder staat onderaan de lijst met een 5,5. In Lelystad scoort De Kring het hoogst met een 7,9, terwijl daar De Grundel met een 5,3 een onvoldoende moet noteren. Op Urk heeft geen enkele school onder de 6. Harmpje Visser heeft daar het laagste cijfer met een 6,4, Wilhelmina is de beste met een 8,1.

Zeeland scoort het hoogst
Van alle provincies in het land scoort Zeeland het beste. De 187 Zeeuwse basisscholen kregen gemiddeld een 7,3. Noord-Holland staat onderaan de lijst met gemiddeld een 6,8. Dat is volgens RTL Nieuws voor een deel te verklaren doordat scholen op het platteland beter scoren dan die in grote steden. Ook blijkt dat islamitische (7,4) en reformatorische (7,3) scholen hogere scores halen dan bijvoorbeeld openbare (6,9) en antroposofische (6,6) scholen.

Onze Ambassadeurs