SGP wil af van accent op wind en zon

Geschreven door Redactie

De SGP verzet zich tegen de focus van het provinciebestuur op windmolens en zonne-energie. De partij wil inzetten op thoriumcentrales, een schonere vorm van kernenergie. Dat zegt SGP-lijsttrekker Sjaak Simonse in het tv-programma over Flevoland gesproken.

Het stoort Simonse dat sommige partijen alles willen volstoppen met duurzame energie, zoals hij het omschrijft. De SGP vindt de voedselvoorziening belangrijker dan energie en is daarom tegen zonnepanelen op landbouwgrond. "En het is landschappelijk gezien foeilelijk", aldus Simonse.

Door het ontwikkelen van een thoriumcentrale zijn volgens de SGP-er veel grotere stappen te maken dan met zonnepanelen. Hij erkent wel dat het nog jaren zal duren voordat zo'n centrale te realiseren is.