Maak kennis met Manon's Cupcakes!

Geschreven door Redactie

De redactie sprak met Manon’s Cupcakes! Wie zit er achter? En hoe is zij begonnen? Je leest het bij OnsAlmere!


Manon Spriel is 29 jaar jong. Zij is een moeder van 3 kinderen, en getrouwd met Bas. Zij werkt 3 dagen in de week als doktersassistente bij de Hartkliniek. Daarnaast bakt zij samen met haar moeder Yvonne de lekkerste taarten, cupcakes en andere lekkernijen!


Hoe is het begonnen?


Manon heeft bakken altijd al leuk gevonden. Ze bakte voornamelijk voor haarzelf en af en toe voor vrienden en familie. In november 2015 is zij met haar nichtje gaan lunchen bij een cupcake- winkeltje en dacht zij: ‘Dit kan ik ook!’. Zo is het idee geboren voor Manon’s Cupcakes. Een uit de hand gelopen hobby dus! Toch durfde zij pas drie jaar later, in april 2018 de stap te zetten tot een officiële KvK registratie.


Wat begon met alleen cupcakes, werd al snel uitgebreid met taarten, cakepops, meringues en eigenlijk van alles op het gebied van gebak.


Hoe ziet een gemiddelde dag eruit bij Manon?

Het begint -hoe kan het ook anders- bij het bakken van de taarten en cupcakes. Daarna gaat zij aan de slag met de vullingen. Alles wordt vers gemaakt, zodat de klanten de mogelijkheid hebben om eventueel overgebleven lekkernijen nog enkele dagen te bewaren of eventueel in te vriezen. Decoratie maken zij vaak wel vooraf omdat hier gemiddeld toch wel een aantal uur werk in zit. Als ook de vullingen klaar zijn dan begint het vullen en afsmeren van de taarten en het opspuiten van de cupcakes. Taarten moeten nog een aantal uur koelen zodra ze afgesmeerd zijn en daarna kunnen we ze bekleden met fondant en kan de decoratie er op.


Per maand heeft zij rond de 35 bestellingen. In de zomer en rond de feestdagen is het drukker dan in andere periodes. Afhankelijk van de grootte en decoratie op de taart, is zij gemiddeld 1,5 uur tot 2 uur bezig. En dan is dat alleen een taart met 1 laag. Bij een taart met een dubbele laag is zij gemiddeld 2,5 uur tot 3 uur bezig. Heeft zij nog wel tijd voor haar kinderen, zou je denken? Maar dit plant zij heel goed in. Op de drukke bak-dagen is zij in de ochtend en avond bezig, zodat zij de middag vrij heeft voor haar kinderen. Zij vindt namelijk dat haar belangrijkste baan het moeder zijn is.


Ik heb geen professionele opleiding gevolgd maar uiteraard volg ik wel cursussen/workshops. Binnen de bakwereld ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Als ik leuke of interessante workshops of cursussen voorbij zie komen dan volg ik die graag. Op die manier breid ik mijn kennis uit en kan ik ook mijn assortiment steeds meer uitbreiden.


Allergieën en intolerantie 

Hoe lekker taarten en cupcakes ook zijn, niet iedereen kan ervan genieten. Bijvoorbeeld mensen met een lactose en gluten-allergie. Hier heeft zij gelukkig een oplossing voor bedacht. Zij heeft naast het standaard assortiment namelijk ook een uitgebreid lactose- en glutenvrij assortiment! Omdat haar oudste dochter een lactose-intolerantie heeft en haar jongste een koemelkallergie, weet zij hoe moeilijk het is om iets lekkers te vinden voor bijvoorbeeld een verjaardag of andere speciale gelegenheid. Vandaar het lactose- en glutenvrije assortiment, dit onderscheid haar ook van overige taartenbakkers in Almere.


Ik wilde daarom ook graag mogelijkheden bieden voor deze doelgroep, want zeg nou zelf, een feestje zonder vrolijke taart of cupcakes kan natuurlijk niet ! 


Het meest bijgebleven is... 

Als je zoveel bestellingen per maand hebt, blijven niet alle bestellingen of taarten je bij. Maar voor Manon zijn er twee het meest bijgebleven, namelijk haar eigen bruidstaart! Zij had precies voor ogen hoe deze eruit moest komen te zien. Samen met Taarten van Suus heeft zij uiteindelijk de taart gemaakt die zij heel graag wilde. Het tweede wat haar het meest is bijgebleven is een taart voor Icing Smiles. Deze non-profit organisatie geven, in samenwerking met bakkers uit het hele land, taarten weg aan ernstig zieke kinderen en hun familie. ‘De taart was niet groot of heel bijzonder qua thema/decoratie maar het feit dat je met een taart een glimlach op het gezicht van een ziek kindje en haar familie kan toveren, dat raakt je enorm.’ aldus Manon.


Ik vind het leuk om voor iedereen te bakken. Elke klant is anders en heeft zijn eigen specifieke wensen. We nemen dan ook echt de tijd om samen met de klant tot een ontwerp te komen wat past bij degene voor wie de taart bedoelt is. Het belangrijkste vind ik dat de klant uiteindelijk blij en tevreden is met het resultaat. 



Hoe ziet zij de toekomst in? 

In de toekomst zou zij graag een eigen winkel openen. Hier kunnen mensen dan zitten en kletsen, onder het genot van een lekkere kop koffie en heerlijke cupcakes of taart! Uiteraard zal de vitrine dan ook gevuld zijn met cupcakes en een lekkere taarten om mee naar huis te nemen.

Onze Ambassadeurs