Bioscoop in Almere Buiten komt er niet

De geplande bouw van een bioscoop in Almere Buiten gaat niet door. De gemeente en projectontwikkelaar Buiten-Mere Properties (BMP) zijn er niet in geslaagd een deal te bereiken. De bioscoop zou moeten komen op een lege lap grond aan het Baltimoreplein, tussen de bibliotheek en de Jumbo. Het plan bevatte ook 63 vrije sector huurwoningen en ruimte voor winkels en horeca.


Volgens het college van B en W ging Buiten-Mere Properties niet akkoord met de voorwaarden die de gemeente stelde. Bovendien heeft de belegger die BMP op het oog had zich teruggetrokken. De gemeente zegt niet de indruk te hebben dat het de projectontwikkelaar lukt binnen korte tijd een nieuwe investeerder te vinden.  

Het college wil nu van alle afspraken af die in het verleden met Buiten-Mere Properties zijn gemaakt. Wachten totdat BMP de plannen alsnog rond krijgt ziet de gemeente niet zitten. Er wordt dan ook begonnen met een juridische procedure om van de projectontwikkelaar af te komen. Vervolgens wil de gemeente de grond aan een andere partij verkopen. Of er dan alsnog een bioscoop komt is niet duidelijk.

Hotel komt er wel

Buiten-Mere Properties en de gemeente hebben wel een deal voor de bouw van een hotel in Almere Buiten. Dit moet komen vlak naast het station. De plannen hiervoor gaan wel gewoon door.



Onze Ambassadeurs