Gezondheid voor alles

Geschreven door Unique Gifts

Beste lezers van Ons Almere,

Sinds vorig jaar mei 2018 heb ik mezelf ingeschreven bij de KVK onder de naam: Unique Gifts. Wij staan voor: persoonlijk, uniek en creatief en zijn trots om mensen te verblijden met een cadeau. Tegenwoordig is het allemaal zo standaard wat we geven als cadeau of ontvangen; een cadeaukaart of uit eten gaan, bioscoop. Bij UG kan je alle kanten op om je geliefde mee te verassen of dat nou je partner is, een familielid, een vriend/in of zelfs voor je kind(eren).

Wat velen niet over mij weten is dat ik in januari vorig jaar ben geopereerd aan een ontstoken eileider en eierstok. Ik heb een spoedoperatie ondergaan en drie littekens overgehouden aan mijn buik. Ik liep al 1,5 week met pijn in mijn buik rond, maar daar komt het hoor: die koppigheid om naar de dokter te gaan. “ Nee! Ik moet en ik zal werken “. Ik werkte toen nog als doktersassistent in opleiding bij een huisartsenpraktijk. Doordat ik direct weer ben gaan werken is mijn buik gevoelig geworden en traden er steeds meer complicaties op. Zoals: een endeldarmontsteking, nierstenen waarvan ik ook weer 4 dagen in het ziekenhuis heb gelegen een blaas ontsteking en gisteren ben ik weer eens geopereerd aan mijn buik doordat ik al 6 maanden (ja je leest het goed) niet menstrueerde. Het hele jaar door werd ik gezien door 3 specialisten en ging ik ziekenhuis in en uit, bezocht ik regelmatig de huisarts maar belandde ik ook vaak op de spoedpost. Van mezelf ben ik heel open en vooral als ik een boodschap wil meegeven aan de medemens. 

Inmiddels ben ik 27 jaar en lang opzoek geweest naar wat ik ECHT wilde doen. Ik heb ondertussen 3 diploma’s behaald en een aantal certificaten, cursussen gevolgd, thuisstudies gedaan maar niks was genoeg. Ik heb voor verschillende bedrijven gewerkt maar ben ook altijd aan het werk geweest. Sinds mijn 15e werk ik al en waar ik ook werkte overal zette ik mij volledig in (ondanks dat het niet mijn droombaan was). 

Nu heb ik eindelijk gevonden wat ik leuk vind om te doen en dan loop ik te kampen met mijn gezondheid. Ik denk dat velen dit zullen herkennen: je wilt zoveel maar kan het niet altijd opbrengen. Je gaat alsmaar door, totdat je er bij neervalt. Je bent moe, kapot, gebroken en toch sta je elke dag op om wat van je dag te maken, maar eigenlijk zegt ons lichaam: genoeg is genoeg. Uiteindelijk krijg je niet alleen lichamelijke klachten, maar ook psychische klachten wat je soms niet eens direct door hebt. Mensen raken in een depressie of krijgen een burn out van alle stress die zich al maanden aan het ontwikkelen was. Soms verlies je je familie of vrienden door dat je altijd maar zo ‘druk’ bent. Het bedrijfsleven bestaat niet alleen aan keihard werken. Het is net zo belangrijk om je rust te pakken ook al zal die drive om bezig te zijn voor je werk of misschien wel je eigen bedrijf nog zo moeilijk zijn om te laten liggen. Je gezondheid gaat voor! Want zo lang je goed voor je lichaam blijft zorgen blijf je ook overeind staan. Je hebt maar één lichaam, één leven en daar moet je het mee doen. 

Mijn levensles is daarom ook geweest. Dat ook al doe ik alles met liefde en wil ik nog zo graag. Als ik de tijd had genomen om te herstellen en niet direct weer aan het werk was gegaan dan had ik al deze complicaties niet. Nu zal het altijd gevoelig zijn: mijn buik. Met als gevolg dat ik te horen kreeg: je hebt kans dat je geen kinderen meer kan krijgen of je moet een man hebben met superzaad of het kan heel lang duren om kinderen te krijgen. Ik geloofde deze woorden en ging ernaar leven. Vertrouw op jezelf dat je het kan en op je lichaam. We hebben meer in ons dan we soms denken. 

Ook wil ik graag nog kwijt dat er altijd ergere dingen zijn op de wereld! Ik ben niet zielig, ik hoef geen medelijden. Ik deel enkel mijn verhaal om te inspireren en hopelijk te motiveren om door te gaan in die zin dat iedereen wat mee maakt en je soms niet weet wat dat is. Be kind always. En zorg altijd goed voor jezelf! And keep on smiling no matter what! 

 

 

 

Onze Ambassadeurs