Zeilschool van Haddock voorlopig naar Surfstrand

Geschreven door Redactie

De zeilschool van Haddock Watersport uit Almere heeft voor de komende twee seizoenen een nieuwe locatie gevonden om cursussen te geven. Vanaf 1 mei werkt de school samen met Windsurfvereniging Almere-Centraal op het Surfstrand in Almere Haven. Haddock moest weg van de plek waar het al 32 jaar zat, vanwege de komst van de Floriade.


Eigenaar Philippe van Thiel is tevreden met de tijdelijke oplossing. "We zijn erg blij dat we geen personeel hoeven te ontslaan. We gaan cursussen geven bij het Surfstrand en ook gaan we de bestaande horecagelegenheid op het strand uitbaten", zegt Thiel. "Het idee is om de sfeer neer te zetten van een beachclub." De zeil-, kano-, en surflessen worden onder meer gehouden op het Gooimeer en in de grachten van Almere Haven.


Naast een zeilschool heeft Haddock ook een jachthaven. Daarvoor is nog geen nieuwe locatie gevonden. Zowel Haddock als de vereniging van ligplaatshouders is op zoek naar een geschikte plek om de circa 350 boten naartoe te verplaatsen. Maar voorlopig lijkt het erop dat er per 1 mei nog geen nieuwe locatie is waar de boten kunnen liggen. "Uiteindelijk ben ik op zoek naar een nieuwe locatie om door te gaan", zegt Van Thiel. "Dus met de school en de jachthaven. Het meest ideaal zou dan een locatie in de Noorderplassen zijn. Maar voorlopig ben ik erg blij dat we met de zeilschool naar het Surfstrand kunnen."

Onze Ambassadeurs