"Teken en muggen dragen coronavirus niet over"

Geschreven door Redactie

Teken en muggen kunnen het coronavirus niet overdragen. Dat zegt Arnoud Aalbersberg van het Almeerse bedrijf Care Plus. Het bedrijf is gespecialiseerd in gezondheidsbescherming tegen teken en muggen en krijgt geregeld vragen van bezorgde klanten over het coronavirus. Mensen zijn bang dat teken of muggen het virus kunnen overdragen. Volgens Aalbersberg is het antwoord daarop gelukkig geruststellend: "Dat kan niet." 

'Pas op met dit mooie weer' 

Wel waarschuwt Aalbersberg voor teken, gezien het mooie weer. Het is ideaal weer voor teken, wees daarom extra voorzichtig als je de natuur in gaat. Een teek is een klein, spinachtig beestje. Het leeft in onder meer hoog gras of in de duinen. Een beet van een teek kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Volgens Aalbersberg is het belangrijk om jezelf daarom te beschermen tegen het beestje. Dat kan door bedekkende kleding te dragen en bijvoorbeeld je broek in je sokken te stoppen. Care Plus verkoopt ook speciale sokken tegen teken.  

Mondmaskers 

Care Plus maakt ook desinfecterende handgels. Een product waar veel vraag naar is sinds het begin van de coronacrisis. Nu de reisbranche stilligt, is dat iets wat het bedrijf dus deels van inkomsten voorziet. Ook is het bedrijf mondmaskers gaan leveren aan zorginstellingen en ook sneltesten om corona vast te stellen.

Onze Ambassadeurs