Cultuurfonds Almere en CineCrowd steunen filmmakers

Geschreven door Redactie

Cultuurfonds Almere en crowdfund-platform CineCrowd slaan de handen ineen om Almeerse films financieel te ondersteunen. Zo kunnen filmmakers gebruik maken van de zogeheten matchingsregeling voor crowdfunding. Die regeling is woensdagmiddag in Corrosia in Almere Haven feestelijk van start gegaan.


"Filmmakers krijgen een bijdrage van Cultuurfonds Almere van maximaal 40% van het bedrag dat zij willen crowdfunden als minstens vijftig procent van wat ze op willen halen gedoneerd wordt door het publiek," zegt directeur Anne Houwing van CineCrowd.


Dus als een film bijvoorbeeld 100.000 euro kost en de filmmakers weten via crowdfunding 50.000 euro op te halen, krijgen ze van Cultuurfonds Almere er nog eens 40.000 euro bij.  


Waarom is deze regeling in het leven geroepen? 

Het doel van de matchingsregeling is om Almeerse filmmakers te enthousiasmeren en te ondersteunen bij crowdfunding. Directeur Jan-Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere:"Cultuurfonds Almere en CineCrowd werken al lang samen, maar wij merkten dat sommige filmmakers net buiten de boot vielen omdat zij bijvoorbeeld een lange film wilden maken in plaats van een korte film. Zo zijn we samen tot deze nieuwe regeling gekomen om ook hen verder te kunnen helpen".

Hopen op een levendige filmsector in Almere  

Dankzij deze regeling heeft Jan-Melle Liscaljet hoge verwachtingen: "We hebben een soortgelijke regeling voor de kunst. Daarin zien we dat het aantal deelnemers en succesvolle projecten ieder jaar groeit. Dus wij verwachten een levendige filmsector in stad". 

Onze Ambassadeurs