Almeerse startup SafeSize krijgt kapitaalinjectie van 10 miljoen euro

Geschreven door Redactie

De Almeerse startup is aanbieder van digitale diensten om virtueel schoenen te passen. SafeSize krijgt een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro van 3TS Capital, Convent Capital en een aantal investeerders. Met de investering gaat de onderneming zich ook internationaal bewegen.

SafeSize scant de verschillende modellen die op de markt zijn, hierbij werken zij samen met diverse schoenenmerken. Op deze manier ontstaat er een database van 3D schoen-modellen. Wanneer dit wordt gecombineerd met de gegevens van de voeten van klanten kan er een passend verkoopadvies ontstaan. Dit advies "op maat" zou kunnen leiden tot minder retouren bij aanschaf.

Virtueel je schoenen passen voor aankoop

Het geld gaat worden ingezet om het virtuele passen verder uit te kunnen breiden. Hierbij zal er nieuw talent worden aangenomen en gaat zij nieuwe markten en landen bedienen.

So far, we have helped 1200+ retailers in over 27 countries increase their conversion rate by 62%.

SafeSize laat weten dat zij de verbinding leggen tussen de traditionele winkels en de online markt. Het concept van 3D scannen wordt inmiddels toegepast door offline en online winkeliers, wat bijdraagt aan een hogere conversie van verkopen. Het doel van SafeSize is om een wereldwijd platform te creëren dat klanten persoonlijke aanbevelingen geeft die het beste passen bij hun voeten, looptechniek en voorkeuren.


Onze Ambassadeurs