Stichting AAP wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van Flevoland

Stichting AAP is uitgeroepen tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Flevoland in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid.

De prijs werd uitgereikt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).


Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. 


Stichting AAP heeft jaarlijks plek voor circa 40 leerlingen, die binnen de sectoren groenvoorziening en dierverzorging meelopen. Gijs, een van de dierverzorgers bij AAP, geeft aan: “Het unieke werk in ons opvangcentrum is absoluut een meerwaarde om als student kennis mee te maken en van te leren.” 


Landelijke finale 

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie en per sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De landelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.Aandacht voor leerbedrijven en praktijkopleiders 

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Onze Ambassadeurs