Ontmoet Shirley (21), de grootste fan van Gerard Joling!

Geschreven door Redactie

De redactie is langs gegaan bij Shirley Groenhart, een 21-jarige meid uit Almere Buiten. In het dagelijks leven werkt zij bij Care on Track van Hago Rail Services, als meereizende service verlener. Je zal het niet snel zeggen over Shirley, maar ze is misschien wel dé grootste fan van Gerard Joling!




Haar verzameling is 15 jaar geleden begonnen, toen zij een jaar of 6 was. Zij weet nog goed dat Gerard Joling achter haar huis optrad. Haar ouders waren toen naar het optreden gegaan, zonder haar. Dagenlang heeft ze gehuild. Vanaf dat moment mocht ze naar zijn liedjes luisteren, en zat ze verliefd voor de tv als Gerard Joling te zien was. Wanneer hij in een tijdschrift stond, knipte ze hem eruit en plakte ze hem op een groot bord. Ze is nooit van haar verzameling afgeweken, het is alleen maar erger geworden.


Shirley heeft Gerard ook vaak ontmoet. Als iemand bij elke signeersessie en optreden is, begin je diegene uiteindelijk ook te herkennen, en dat was ook het geval bij Gerard en Shirley. De eerste keer dat zij hem ontmoette was op 8-jarige leeftijd bij een signeersessie in MediaMarkt, in Zwolle. Omdat Shirley alles voor hem over heeft, is ze ook wel eens zo brutaal geweest om naar zijn huis te gaan! Als hij nog sliep, dan wachtte ze gewoon tot hij wakker werd!




Op een gegeven moment begon hij mij te herkennen en te leren kennen. Dat is het mooiste wat er is als je fan bent van iemand.


 

Haar ouders brachten haar overal heen, waar Gerard Joling ook was. Totdat ze een leeftijd bereikte dat ze alleen mocht gaan. Shirley speelde op een jonge leeftijd al op een hoog niveau handbal, maar heeft dit aan de kant gezet voor Gerard. Achteraf gezien heeft ze hier wel spijt van.



‘Ik ben tijdens mijn werk ook zijn moeder tegengekomen in de trein, waar ik een super leuk gesprek mee heb gehad! Dit zijn spontane dingen die ik mijn leven lang bij me houdt.’ vertelt Shirley. Ze zag zijn moeder van de achterkant, en was al gelijk door het dolle heen. Ze heeft zijn moeder geholpen met haar koffer en ze hebben nog veel met elkaar gekletst over Geer. Ook zou ze haar zoon bellen om te zeggen dat ze Shirley heeft gezien in de trein.




Ze heeft heel veel mooie herinneringen aan Gerard, maar een paar zijn wel blijven hangen. Zoals de Surprise Show op SBS. Hij had toen eigenlijk geen tijd, maar omdat hij hoorde dat het om Shirley ging is hij toch gekomen. Ook is een van haar mooie herinneringen aan hem dat ze altijd bij hem terecht kon als ze verdrietig was. Na een knuffel van Geer kon ze er dan weer tegen aan! En in 2012 op de kaasmarkt in Alkmaar zijn ze samen nog de kermis op geweest.

Mijn verzameling is heel wat waard. Het kan wel oplopen tot in de duizenden euro’s, maar de emotionele waarde is onbetaalbaar.




Wat ze nog heel graag wilt toevoegen aan haar verzameling is een bandje wat hij vroeger heeft opgenomen toen hij nog niet bekend was. Helaas is dit bandje bijna nergens te krijgen, en erg duur. Het mooiste verzamelstuk wat ze heeft is een foto van Gerard in zijn badjas. Toen was hij nog niet heel beroemd. Gerard was toen model voor een badjassen lijn. Via radio Noord-Holland heeft ze deze foto gekregen, van een luisteraar. Toen ze deze foto in handen had, heeft ze hem laten signeren door Gerard Joling. Een ander mooi verzamelstuk wat zij heeft zijn postzegels, met een foto van haar en Geer. Die zijn heel veel waard voor haar. Eigenlijk vindt ze alles prachtig, en betekent alles heel veel voor haar. Vooral de oude foto’s en posters. Maar het mooiste is een verjaardagskaart, die zij kreeg van Geer toen ze jarig was.





‘Mijn omgeving reageert heel erg gemixt. Op school ben ik veel gepest met het feit dat ik fan van Gerard ben, maar ook op het werk maak ik het vaak nog mee. Ik trek me daar niks meer van aan. De mensen die dicht bij me staan hebben het geaccepteerd, en vinden het alleen maar leuk!’



Onze Ambassadeurs