Koks bereiden zich voor op wedstrijd

Geschreven door Redactie

De koks van Woonzorg Flevoland zijn druk met de voorbereidingen voor de finale van 'Beste menu van de Zorg'. Deze jaarlijkse kookwedstrijd draait om het bereiden van een goede maaltijd met een budget van 4 euro. In de finale staan woensdag twee Flevolandse zorgaanbieders. Naast Woonzorg Flevoland is ook het Almeerse Flevoziekenhuis genomineerd. Derde finalist is titelverdediger Rivas Zorggroep uit Gorinchem.


Kok Menno Neefjes van Woonzorg Flevoland is trots op de nominatie en ziet het als een mooie waardering. Tijdens een generale repetitie heeft hij samen met zijn collega's het menu nog een keer gemaakt voor de bewoners van de Hanzeborg in Lelystad. Daar werden de laatste puntjes nog even op de i gezet. Volgens Neefjes is het een uitdaging om voor 4 euro een voor-, hoofd-, en nagerecht te maken.


De finale vindt woensdag plaats tijdens de vakbeurs Zorgtotaal 2019. Tijdens de finale hebben de koks twee uur de tijd om een heel menu klaar te maken. Een jury verdeelt twee prijzen. De hoofdprijs is 5000 euro en er is een prijs van 1000 euro voor het beste dessert. De wedstrijd 'Beste Menu van de Zorg' is op touw gezet door Distrivers, een bedrijf dat maaltijden en boodschappen voor de zorg op de markt brengt.Onze Ambassadeurs