Verkiezingen: 'Mo op stage bij werkzaamheden Gooiseweg'

Geschreven door Redactie

Comedian Mo Hersi uit Almere loopt de dagen tot aan de verkiezingen op 20 maart stage bij de provincie en het waterschap. Want wat doen ze daar eigenlijk allemaal?


Eén van de taken van de provincie is het aanleggen en onderhouden van wegen. Zo wordt de Gooiseweg tussen Zeewolde en de A27 verbreed. Om automobilisten te informeren over de werkzaamheden, stond de provincie een aantal dagen onder het viaduct bij de A27 om koffie uit te delen. Mo was erbij om te helpen.


"Veel mensen hebben geen idee wat we als provincie doen. We leggen dus onder andere wegen aan en daar ben ik trots op", vertelt Jasper Meershoek van Provincie Flevoland. "Er is altijd wat overlast van wegwerkzaamheden maar we proberen dat zoveel mogelijk te beperken."


Lekker racen!

Mo Hersi wordt ook enthousiast van een wegverdubbeling. "Lekker racen!", aldus de grappenmaker. Meershoek legt uit dat dat natuurlijk niet de bedoeling is, maar dat het straks allemaal wel veiliger wordt. "Het is nu een tweebaansweg waar mensen - ondanks dat het niet mag - toch inhalen met alle gevaren van dien. Straks is het twee keer twee banen, dus veel veiliger"


Als kers op de taart mag Mo Hersi nog een graafmachine bedienen. Jasper Meershoek is trots: "Nu kan jij zeggen dat je echt hebt meegewerkt aan de nieuwe weg!"

Onze Ambassadeurs