Activiteiten bij opening vernieuwde Esplanade gaan niet door

Geschreven door Redactie

De officiële opening van de Esplanade in Almere gaat vrijdag niet door. Hoewel alle honderd bezoekers aan de coronaveiligheidseisen konden voldoen, heeft de organisatie toch besloten om het feest niet door te laten gaan. De reden is het toenemend aantal coronabesmettingen.

Het plein zou dit weekend officieel in gebruik genomen worden met diverse muzikale, sportieve, culturele en watersportactiviteiten.

Organisatoren ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA), Almere City Marketing en de Gemeente Almere hebben het besluit op eigen initiatief genomen. "De veiligheid van de bezoekers aan het centrum staat altijd voorop", zegt directeur Martin Ort van de OVSA.

Het is nog niet bekend of en wanneer de activiteiten alsnog gehouden worden. Alle deelnemers die zich hebben aangemeld voor een activiteit dit weekend, worden persoonlijk op de hoogte gesteld van de annulering.