De lente vieren tussen de dieren

Geschreven door Redactie

De lente is volop losgebarsten en zoals elk jaar viert Stad & Natuur dat op de beide kinderboerderijen met een Lentefeest voor het hele gezin.

Op 14 mei op Kinderboerderij Den Uylpark en op 28 mei op Kinderboerderij de Beestenbende. Iedereen is van harte welkom om de start van de lente mee te vieren tussen de dieren. 


Kinderboerderij Den Uylpark 

Op Moederdag, zondag 14 mei, is het feest op Kinderboerderij Den Uylpark. Tussen 12.00 en 16.00 uur is er voor jong en oud van alles te beleven. Traditiegetrouw worden tijdens het lentefeest de schapen geschoren: altijd een bijzondere ervaring! Wie zin heeft om creatief aan de slag te gaan, kan met kunstenaar Erik Fakkeldij een gezamenlijk kunstwerk maken voor de kinderboerderij. Of bouw met bamboe en elastieken de meest bijzondere creaties. Voor kinderen zijn er workshops moederdagketting knutselen en schaapsherdersstok maken. Ook is er een vrolijke interactieve theatervoorstelling.


Kinderboerderij de Beestenbende 

Zondagmiddag 28 mei barst het lentefeest los op Kinderboerderij de Beestenbende. Het feest duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Ook hier worden de schapen van hun winterjas ontdaan en iedereen is welkom om te komen kijken hoe dat in z’n werk gaat. Kinderen kunnen hun eigen schaapherdersstok maken, een mooie lentevogel knutselen en zich uitleven bij het huttenbouwen. Of knutsel een leuk konijnenspeeltje voor de konijnen op de kinderboerderij. Natuurlijk ontbreekt ook op dit lentefeest de interactieve theatervoorstelling niet.


Goed om te weten 

Toegang tot de kinderboerderijen is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Check voor meer info www.stadennatuur.nl.Onze Ambassadeurs