Bram van der Vlugt komt zaterdagavond naar KAF!

Geschreven door Redactie

Nog geen plannen voor de zaterdagavond, maar wel zin om iets te plannen? De redactie van Ons Almere kiest voor de theatervoorstelling 'Vogel' van Bram van der Vlugt!

Bram van der Vlugt

Bram volgde zijn toneelopleiding aan de Toneelschool te Amsterdam. Hierna speelde hij zeven jaren bij Toneelgroep Studio. In de jaren 1960 kreeg hij bekendheid door zijn hoofdrol van dokter Finlay in de televisie-serie Memorandum van een dokter. In 1970 was hij een van de oprichters van Toneelgroep Sater. Hij speelde er zelf tot 1974. Daarna was hij bij wisselende gezelschappen en in de vrije sector te zien. Voor zijn rol in Kopenhagen kreeg hij in 2000 de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol.

Van der Vlugt is actief als ambassadeur van het Groene Hart, waar hij al veertig jaar woont in De Meije. Hij was een van de medeoprichters van de stichting Gras & Wolken, die ijvert voor het behoud van het Groene Hart. Voor zijn werk voor Gras & Wolken en als acteur werd hij in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Verder is hij de mannelijke voice-over van de radioreclames voor Royal Canin en een van de reclamestemmen van Adopteer Een Pup.

Na theatersamenwerkingen met Joost Prinsen, Kitty Courbois, Thom Hoffman en Oren Schrijver liet hij op NPO Radio 1 weten serieus te willen nadenken om het theater in te gaan met Mart Smeets.

In 2019 speelt Bram nog eenmaal de titelrol in de bioscoopfilm De Brief voor Sinterklaas van Sinterklaasfilmmakers Lucio Messercola en Martijn van Nellestijn. De film zal in oktober 2019 in de bioscopen verschijnen.


Het verhaal 

Martinus is als dertienjarig jongetje komen te wonen in een oud verlaten stationsgebouw. Martinus beweert dat hij daar wel eens uit is vertrokken, maar heeft eigenlijk nooit het pand verlaten. Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Het toneel speelt pijnlijke gebeurtenissen en mooie inzichten. Angst voor het naderend einde brengt kleinzoon en grootvader dicht bij elkaar.

Deze voorstelling is speciaal voor Bram geschreven: ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag!

Never let the truth ruin a good story.

Meer informatie

De voorstelling speelt op zaterdagavond 16 maart om 20:30 uur in het KAF. Kaarten zijn €25,25 per stuk.

Wil je meer informatie over de voorstelling? Klik dan op deze link om naar de officiële pagina te gaan van de voorstelling.


Onze Ambassadeurs