Rennen en vliegen bij weerbaarheidstraining

Geschreven door Paula Blesing

Zo'n 100 kinderen uit Almere volgen zondag een weerbaarheidstraining. Ze leren in een dag tijd om te gaan met boosheid en bouwen zelfvertrouwen op. De training wordt verzorgd door trainer Youri Swart en zijn team van de Warrior Academy.

Swart vindt het ontzettend belangrijk dat kinderen een hoog zelfvertrouwen hebben. Ze leren tijdens de 'Unleash The Warrior Within' sessie onder meer hoe ze zichzelf kunnen verdedigen, via bijvoorbeeld judo en karate. Ook leren ze hoe ze zelfverzekerder kunnen overkomen door doelen te stellen en hun houding aan te passen. 

Totaal ander mens 

Op de tribune zitten flink wat ouders. De training helpt, zegt één van hen. "Mijn dochter zit nu zo'n beetje een jaar op weerbaarheidstraining en ik merk dat ze een totaal ander mens is dat vorig jaar." Ook de kinderen vinden het leuk. "Ik vind dit zo ontzettend leuk, ik kan rennen en vliegen en ben aan het eind van de dag nog steeds niet moe", zegt een van de deelnemers.

"Ik kan rennen en vliegen en ben aan het eind van de dag nog steeds niet moe"  - deelnemer 

De school van Swart is flink aan het groeien. "We zien dat ouders steeds vaker hun kinderen op weerbaarheidstraining doen. Ze zijn bij ons ook altijd welkom. We gaan al naar vier vestigingen toe, waaronder in Almere en Lelystad."

Onze krant nog niet ontvangen?