Triatlon-organisatie al druk met WK september

Geschreven door Redactie

Ruim een half jaar voordat het WK Triatlon wordt gehouden in Almere, is de organisatie al volop bezig met de voorbereidingen.

Dat zegt Jort Vlam, commercieel directeur van de Challenge Almere-Amsterdam in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Vlam beschouwt het WK als de bekroning voor de inspanningen om de Almeerse triatlon weer internationaal op de kaart te zetten na een aantal mindere jaren. De organisatie van het wereldkampioenschap heeft ingrijpende gevolgen. Zo volgt een internationale jury heel nauwkeurig alle voorbereidingen. "Je doet geen stap zonder internationale goedkeuring", zegt Jort Vlam.

Ook moeten meer vrijwilligers worden ingezet dan de 700 die in andere jaren actief waren. "Omdat het evenement meerdere dagen beslaat, zijn meer mensen nodig, en ook langere tijd", aldus de directeur. Hij denkt wel voldoende mensen te kunnen vinden: "Zo'n groot WK heeft ook een aanzuigende werking, omdat veel mensen daar onderdeel van willen zijn."

Esplanade

Spannend is de ingrijpende verbouwing van de Esplanade aan het Weerwater, omdat het plein een cruciale rol vervult als middelpunt van de wedstrijden. Vlam: "Ik heb me van de week nog laten verzekeren op het stadhuis dat ze er alles aan doen om te zorgen dat het WK kan doorgaan."


Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.