Gewonden door schoten in tram Utrecht, ook in Almere extra veiligheid

Geschreven door Redactie

Rond 10:45 uur zijn er in een tram in Utrecht meerdere mensen gewond geraakt. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd, maar de politie houd rekening met een terroristisch motief. Mogelijk is er een dode, zegt een woordvoerder van de politie. 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid volgt de gebeurtenissen op de voet en heeft crisisoverleg bijeengeroepen. Premier Rutte heeft het coalitieoverleg onderbroken en spreekt van "een verontrustende situatie".

Het schieten vond plaats in of bij de sneltram 24 op de kruising Beneluxlaan/ 24 Oktoberplein in Utrecht. De hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse en de politie is met man en macht op zoek naar de dader.

Almere

Ook in Almere staat de politie op scherp. Er worden extra maatregelen genomen om de veiligheid in Almere te kunnen waarborgen. Momenteel lopen er enkele politieagenten rond in Almere-Stad met kogelwerende vesten. 

Onze krant nog niet ontvangen?