PVV Flevoland: geen afstand van 'minder Marokkanen-uitspraak'

Geschreven door Redactie

De Flevolandse PVV zegt opnieuw dat de partij geen afstand neemt van de 'minder Marokkanen-uitspraak' van Geert Wilders. Lijsttrekker Chris Jansen zei dat tijdens een radio-debat bij Omroep Flevoland.


Eerder deze week zei VVD-lijsttrekker Jan de Reus alleen in een Flevolands college met de PVV te willen stappen, als die partij afstand neemt van de uitspraak. Vier jaar geleden was het al een breekpunt tijdens de vorming van het college van Gedeputeerde Staten. 


"De heer De Reus kan zich beter bezighouden met zijn eigen partij. We zien een raadslid in Lelystad die hele rare tweets eruit stuurt", zegt Jansen. Hij doelt daarmee op een tweet van Lelystads raadslid Bart Schopman. Die schreef dat de PVV geen stemmen meer krijgt als een IQ- of intelligentietest verplicht wordt voor kiezers. 


De VVD stelt een harde eis aan de PVV voor het eventueel vormen van een college na de verkiezingen. "Wij hebben misschien ook wel een aantal voorwaarden richting de VVD", reageert Jansen. De PVV-lijsttrekker sluit een samenwerking niet uit. Alle partijen zijn volgens hem welkom in een college met zijn partij.

Onze Ambassadeurs