'Boten mogen tot oktober bij Haddock liggen'

Geschreven door Redactie

Booteigenaren mogen tot 1 oktober hun boot laten liggen bij de Almeerse jachthaven Haddock. Dat voorstel deed wethouder Jan Hoek donderdagavond tijdens de politieke markt.


Volgens de wethouder is met Haddock afgesproken dat de jachthaven per 1 mei leeg wordt opgeleverd, vanwege de komst van de Floriade. Maar Hoek vindt wel dat de boten er de hele zomer mogen blijven liggen, zodat de watersporters meer tijd hebben om een nieuwe ligplaats te zoeken.


Volgens uitbater Philippe Van Thiel hoeft hij de jachthaven niet leeg op te leveren. Hij gaat ervan uit dat hij het huurcontract moet opzeggen van de booteigenaren. Wat er met de boten gaat gebeuren, is een verantwoordelijkheid van de gemeente, zegt Van Thiel. "De gemeente heeft ondernemen voor mij onmogelijk gemaakt. Uiteindelijk heb ik besloten om weg te gaan en dat ga ik ook doen vanaf 1 mei."


Booteigenaren weten geen andere plek

De 350 boten die nu nog bij Haddock liggen, moeten dit jaar aanmeren langs een andere aanlegsteiger. Veel eigenaren zeggen geen idee te hebben waar ze naartoe moeten. De watersporters zijn daarom blij met het voorstel van de wethouder, omdat er dan meer tijd is om een nieuwe ligplaats te vinden. Het liefst willen zij daar blijven totdat Haddock een nieuwe jachthaven heeft gerealiseerd.


De PVV en de SP dienen volgende week een motie in. Daarin staat dat de twee partijen garanties willen van de gemeente Almere. De fracties willen dat booteigenaren bij Haddock mogen blijven liggen totdat er een structurele oplossing is gevonden.

Onze Ambassadeurs