Vastgoedadviesbureau: Almere moet niet te populair worden

Geschreven door Redactie

Als Almere in dit tempo blijft bouwen en niet genoeg energie steekt in de bereikbaarheid, zakt de stad zeker weer weg in de lijst met meest plezierige steden om te wonen. 

Dat zegt Jorn Thoomes van internationaal vastgoedadviesbureau JLL.

Het bureau publiceerde een lijst met de meest populaire woonsteden van Nederland. Almere staat op nummer zes en is daarmee twaalf plekken gestegen ten opzichte van de vorige lijst.

Vastgoedadviseur Thoomes heeft nog wel een duidelijk advies voor de stad: "Almere moet uitkijken dat de stad niet te snel groeit voor het aantal voorzieningen. Vooral de bereikbaarheid is belangrijk. Daarvoor is goed overleg nodig met de landelijke overheid".

Tweede generatie

Er staan 84 steden op de lijst en er wordt gekeken naar verschillende kenmerken, waaronder de prijzen van woningen, bereikbaarheid en de veiligheid. Almere scoort daar dus goed op. 

"Vroeger was Almere voor mensen een stad waar je niet wilde wonen. Tegenwoordig zie je veel mooie wijken ontstaan en zie je ook de tweede generatie Almeerders een huis kopen of huren", vertelt Thoomes.

Vooral de bereikbaarheid van de stad, goed openbaar vervoer en de vele stations zijn pluspunten in de stad. "Ook het feit dat er in nieuwe wijken snel nieuwe scholen en kinderopvangcentra komen, is bijzonder. Vaak wordt gewacht tot er voldoende mensen wonen, in Almere gaat dat dus anders", zegt de vastgoedadviseur.

Onze Ambassadeurs