Politie in actie voor 'gevaarlijk' hoge hangmat

Geschreven door Redactie

Agenten in Almere moesten maandag uitrukken voor een bijzondere melding. Een getuige had gezien dat er iemand in een boom sliep in de Almeerse Parkwijk. "Niet direct de doorsnee melding en er heerste bij ons het idee dat de melder het wellicht verkeerd had gezien", aldus Politie Almere Stad op Facebook.

Maar eenmaal ter plaatse zag de politie op zo'n zeven meter hoogte een hangmat hangen in een boom met daarin een slaapzak. "Omdat op zo een hoogte het gevaar bestond dat de persoon zou vallen en daarbij ernstig letsel op zou kunnen lopen, is besloten de hangmat met slaapzak door de brandweer uit de boom te laten halen."

Uiteindelijk werd er niemand gevonden in de hangmat, maar er lag wel een rugzak met persoonlijke spullen. De rugzak is door agenten bij de gemeente Almere ingeleverd als gevonden voorwerp. 

Onze Ambassadeurs