Flevolandse voorrondes 'Op weg naar het Lagerhuis'

Geschreven door Redactie

De BNNVARA-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ is terug!

In deze 24e editie van de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland werken middelbare scholieren naar een uiteindelijke tv-finale toe om het grootste debat- en speechtalent van Nederland te worden. Uit elke provincie strijden scholieren voor een plek in deze finale. Scholen uit Flevoland trappen dit seizoen af in een voorronde. Deze eerste voorronde vindt plaats op dinsdag 1 februari 2022 vanaf 10.15 uur. De tv-finale is te zien op vrijdagavond 6 mei 2022 bij BNNVARA op NPO 2.

Deelnemers en stellingen

De deelnemers voor deze ronde zijn: Baken Park Lyceum Almere, Oostvaarders College Almere en Almere College Dronten. Gedeputeerde Harold Hofstra zal de jongeren welkom heten in het provinciehuis. Na een speechronde debatteren de middelbare scholieren over elf stellingen, waaronder twee provinciale stellingen over de woningnood en universitaire educatie in de provincie. Het programma is met zorg samengesteld en vindt plaats met de juiste voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Over ‘Op weg naar het Lagerhuis’

De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren ‘90 zo populaire VARA-programma 'Het Lagerhuis'. De jongereneditie 'Op weg naar het Lagerhuis' keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen is in samenwerking met provincie Flevoland en Erasmus+. Doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt. Meer informatie vindt je op: ownhlagerhuis.nl.Onze Ambassadeurs