Rijbewijs wordt duurder

Geschreven door Redactie

Jaarlijks betalen duizenden mensen al snel 2.500 euro om een ​​rijbewijs te halen. Deze kosten zullen waarschijnlijk sterk stijgen.

In opdracht van het CBR heeft Emile Romer een onderzoek uitgevoerd om de kwaliteit van de rijbegeleiding te verbeteren. Het doel is om het rijonderwijs naar een hoger niveau te tillen door meer begeleiding en on-the-job training en ervoor te zorgen dat slecht presterende rijscholen van de markt verdwijnen.

Hij stelde ook voor om een ​​bureau op te richten dat toezicht houdt op de rijopleidingen. Deze vergoeding dient door de student te worden betaald. De extra aanbevolen testtijd brengt ook kosten met zich mee.

Daarnaast is het door strengere opleidingen en bijscholingen steeds moeilijker geworden om rijinstructeur te worden en te blijven. Naar verwachting zullen deze kosten ook direct in het cursusgeld worden verrekend