Excuses van wethouder voor gedupeerde bewoners Oostvaardersdiep

Geschreven door Redactie

Wethouder Jan Hoek van Almere heeft zijn excuses aangeboden aan de bewoners van het Oostvaardersdiep in Almere Buiten. Dat deed de wethouder donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

De bewoners van vijftien huizen in de nabijheid van het gemaal Blocq van Kuffeler moeten als gevolg van wegwerkzaamheden aan de Grote Vaartweg kilometers omrijden. De Grote Vaartweg is een belangrijke verbinding tussen het Oostvaardersdiep en de rest van de stad. De bewoners zijn boos op de gemeente, omdat ze helemaal niet op de hoogte waren gebracht. Er werd pas gecommuniceerd toen de borden van de werkzaamheden al waren geplaatst.

Wethouder Jan Hoek zei dat de informatievoorziening niet goed is gegaan. Ondernemers in de buurt hadden wel op tijd een informatiebrief gekregen, maar dat was niet gebeurd bij de bewoners van het Oostvaardersdiep. Toen zij aan de bel trokken kregen ze alsnog de beschikbare informatie.

De bewoners zullen de komende tijd moeten omrijden over de Pampushavenweg en Poortdreef.

Hulpdiensten kunnen overigens wel gebruik blijven maken van de Grote Vaartweg. Zodra het nodig is, wordt volgens Hoek de weg voor hen vrijgemaakt. De werkzaamheden duren tot en met 16 oktober.