Files op provinciale wegen door afgesloten A6

Geschreven door Redactie

Het is druk op verschillende wegen in en rondom de provincie.

Door werkzaamheden is de A6 dicht tussen de afslag Lelystad-Noord en Emmeloord. Verkeer moet omrijden via Harderwijk en Zwolle, en dat zorgt voor grote vertragingen op onder meer de N50, N307 en N309.

Zaterdagochtend stond er al vijftien kilometer file op de N50, tussen Hattemmerbroek en Ens. Ook loopt het verkeer vertraging op bij de Roggebotsluis bij Dronten. Rijkswaterstaat adviseert om deze route niet te kiezen, omdat ook daar dit weekend werkzaamheden zijn.

Verkeer vanuit de Randstad wordt buiten Flevoland om gestuurd, via de A1 richting Amersfoort. Daarna loopt ook deze omleiding via de A28 en de N50. Het gaat om een omleiding van tientallen kilometers. Volgens Rijkswaterstaat moeten automobilisten rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten. De afsluiting van de A6 duurt tot en met dinsdagochtend 05:00 uur. Dan zijn de asfalteringswerkzaamheden klaar.

Onze Ambassadeurs