Strooizoutsite drukbezocht tijdens hitte

De site van Rijkswaterstaat waarop in de winter de strooiwagens te volgen zijn, blijkt ongelofelijk populair te zijn deze week. De afgelopen twee dagen is het bezoekersaantal met 800 procent gestegen, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat woensdag weten. Zo trok de site meer dan vijftienhonderd bezoekers, terwijl normaal gesproken er vrijwel niemand te bekennen is op de site. 

Woordvoerder Debby van Slegtenhorst legt het uit. "In de wintermaanden zijn op de website de strooiwagens van Rijkswaterstaat te volgen, Maar de kaart geeft ook voor heel Nederland weer wat de temperatuur van het asfalt op het wegdek is.” De kaart was vandaag knalrood.

Het is verder niet duidelijk wat de automobilisten met de informatie doen, alhoewel de meeste bezoekers zich aan het einde van de middag even aandienen. Waarschijnlijk willen de bezoekers nog even de informatie tot zich nemen voordat ze na een werkdag in de auto stappen, zegt van Slegtenhorst.

Alhoewel er in de zomer door sommige gemeenten wel gestrooid wordt om het wegdek te koelen, is dat niet te volgen op de site. Dit komt omdat er in plaats van zout zoab gebruikt wordt voor rijkswegen, wat “prima tegen deze zomerse temperaturen kan,” aldus Slegtenhorst.