450.000 Nederlanders lieten zorgtoeslag liggen

Honderdduizenden Nederlanders hebben onnodig hun zorgtoeslag vorig jaar laten liggen waardoor zij gezamenlijk ruim 100 miljoen euro misliepen, blijkt woensdag uit een analyse van vergelijkingssite Independer. De deadline voor het alsnog aanvragen van de zorgtoeslag van 2018 ligt op 1 september 2019. 


Mensen met lage inkomens zijn vaak terughoudend met de aanvraag. Ze zijn bang om de toeslag later terug te moeten betalen. Alleen als je de toeslag van tevoren aanvraagt, kan het gebeuren dat je de toeslag terug moet betalen, schrijft Independer. "Je loopt dat risico niet als je de aanvraag over het afgesloten jaar doet en je je aanslag al hebt gehad.” 


Volgens Independer kunnen alleenstaanden met een late aanvraag nog steeds 1.128 euro terugkrijgen en een aanvraag samen met een partner kan bijna het dubbele opleveren. Als alleenstaande heb je tot een inkomen van 29.500 euro recht op zorgtoeslag en voor een stel maximaal 37.500 euro.  


Ben je het aanvragen van je zorgtoeslag in 2018 vergeten? Dan kan je dit nog tot 1 september doen. Klik hier om te controleren of je nog recht hebt op je zorgtoeslag.