Na 16 jaar: bouwvergunning 't Schokkererf

Geschreven door Redactie

Het heeft 16 jaar geduurd, maar de gemeente Noordoostpolder heeft een bouwvergunning afgegeven voor het terrein in Nagele waar ooit café-restaurant 't Schokkererf stond. Er komen 18 koopappartementen.


Wanneer deze worden opgeleverd is nog niet te zeggen. De grond is nog niet bouwrijp. De gemeente is weliswaar begonnen met het rooien van bomen, maar er moeten nog waterleidingen verlegd worden. Ook lopen er glasvezelkabels en een riool onder het terrein. Makelaardij Schokland, die de appartementen gaat verkopen, hoopt dat er nog dit jaar begonnen kan worden met de bouw. 

De appartementen variëren in prijs van 235.000 tot 280.000 euro en worden beschreven als 'levensloopbestendig'. Op de begane grond komen naast appartementen ook 'commerciële ruimtes'. Het complex wordt volledig gasloos en op duurzame wijze gebouwd.