Extra bord bij Rondje Weerwater om fietsers te weren

Geschreven door Redactie

Met het plaatsen van een extra verkeersbord bij het Rondje Weerwater hoopt de gemeente Almere de verkeersveiligheid te verbeteren. Een ander verkeersbord dat aangeeft dat fietsers een voetgangersgebied naderen, wordt dichterbij gezet. 

De CDA-fractie in Almere had vragen gesteld over het voetgangersgebied bij het Weerwater. Veel fietsers zouden over het voetpad rijden. Dat zou voor gevaarlijke situaties zorgen met wandelaars en honden, die daar worden uitgelaten. Volgens de partij zou het onduidelijk zijn voor fietsers dat ze op een voetpad rijden. 

De gemeente zegt dat de borden wel duidelijk zijn. Toch wordt er een extra bord neergezet. Het CDA liet eerder weten dat ze graag een extra bord willen hebben bij het voetgangersgebied. 

Onze krant nog niet ontvangen?