College: Meer geld voor onderhoud stad en Floriade

Geschreven door Redactie

In 2019 wil het college van burgemeester en wethouders ruim 5,4 miljoen euro extra uittrekken voor het onderhoud van de stad. Dat heeft VVD-wethouder Lodders (Financiën) laten weten tijdens de presentatie van het Programmabegroting voor het komende jaar.

Groei

”We kunnen een solide begroting presenteren. Het economisch tij zit mee en er is veel belangstelling voor nieuwe woongebieden. Die groei zorgt voor ruimte om te sparen en om te investeren”, zo zei wethouder Jaap Lodders tijdens de presentatie van de begroting.

“Almere is een jonge stad die in rap tempo volwassen is geworden. We zijn de zevende stad van het land. Nog steeds heeft de stad een enorme groeipotentie. Het college wil met zijn plannen tevens de bestaande stad vernieuwen, zodat Almere ook in de toekomst een stad is waar mensen graag willen wonen, werken, ondernemen en verblijven”, aldus wethouder Lodders.

Meer plannen

Het college heeft meer plannen. Zo komt er geld vrij voor het ontwikkelen van busstation ’t Oor en de Floriade. ”Gelijktijdig met de voorbereiding van de Floriade in 2022 wil het college stappen zetten om aan een groene, duurzame en innovatieve woonwijk te werken. Die verbrede scope en de nieuwe fase die daarmee is aangebroken, maken dat het financiële beeld voor de Floriade nu om bijstelling vraagt. In totaal is daar in de begroting 7,2 miljoen euro voor uitgetrokken”, zegt Lodders.

Andere plannen zijn op een rij gezet in een aflevering van 1Minuut. De aflevering is vanaf vrijdagmiddag 5 oktober online te bekijken.


Onze Ambassadeurs