Bouwproject volgens opdrachtgever 'gegijzeld' door onderaannemer

Geschreven door Redactie

Kopers van 57 appartementen aan de Evenaar in Almere en vastgoedonderneming Zeeman Vastgoed B.V. hebben maandag bij de rechter in Den Haag geëist dat het bouwterrein weer toegankelijk wordt.

Een betonbedrijf heeft het terrein op slot gezet omdat het nog geld zou krijgen voor uitgevoerde werkzaamheden. "Het hele bouwproject wordt nu gegijzeld", zei de woordvoerder van Zeeman Vastgoed B.V. maandag tijdens het kort geding in Den Haag. 

Zeeman Vastgoed B.V. gaf de opdracht voor de bouw van het complex, met 57 koopappartementen en 16 huurwoningen, aan het bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad. Dat ging onlangs echter failliet. Zeeman Vastgoed wil het nieuwbouwproject in Almere snel laten afmaken, maar dat gaat niet zolang het betonbedrijf Mulder Betonbouw het bouwterrein afgesloten houdt. 

Uit voorzorg 

Tijdens de zitting maandag bij de Haagse rechter verklaarde het betonbedrijf dat het nog 270.000 euro tegoed heeft voor verrichte werkzaamheden als onderaannemer. Het betonbedrijf is bang dat ze door het faillissement van hoofdaannemer Noordersluis niets meer krijgt. Uit voorzorg is daarom het bouwterrein aan de Evenaar op slot gedaan. Ook wil het bedrijf dat ze betrokken wordt bij de verdere afbouw van het complex. 

Eerder liet de curator die het faillissement van Noordersluis afwikkelt nog weten dat de meeste bouwprojecten zullen worden voortgezet. Garantiefonds Woningborg neemt de projecten over.  

Kopers van de 57 appartementen eisten maandag ook dat het bouwterrein weer snel wordt vrijgegeven. De rechter doet volgende week woensdag uitspraak.

Onze krant nog niet ontvangen?